TCS IT Wiz Lucknow Prelims 2015

Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.
- Advertisement -
Hi friends , here we are presenting the TCS IT Wiz Lucknow Prelims . We have our sincere thanks and wishes to Siddhant Singh, winner of TCS IT Wiz Lucknow 2015 Edition
- Advertisement -

1.255 AM studios launched this Android app for a famous cultural and heritage event in Lucknow. Identify the event.

Ans:Lucknow Litfest
2.Susan Bennet, Jon Briggs , Karen Jacobsen all under the names Samantha, Daniel and Karen are famous for what?
Ans:Apple Siri Voices
3.Which app was known as Picaboo and was developed by Evan Spiegel? [Hint : Chat engine]
Ans:Snapchat
4.Which browser, developed by Norway-based Telenor, was started in 1994 and shares its name with a dramatic art form performed by singers?
Ans:Opera


5.This is a foldable form of something we use quite frequently in our life. What is this?

Ans:Battery
6.Which children’s television channel hosts all its content on nick.com and was previously known as Pinwheel?
Ans:Nickelodeon
7. This is the headquarters of a company based in Hangzhou, China. Which company? [Hint: When seen from above, it seems to form the Chinese letters for A and B]

Ans:Alibaba
8.Which movie shows robots as sentient beings which come back in the 21st century to control humans?
Ans:The Matrix


9.Which movie, directed by David Fincher, starred the now-famous Jesse Eisenberg as Mark Zuckerberg and was about the development of Facebook?
Ans:The Social Network
10.’Jeh’ is a book by Bakhtiar J. Dadabhoy.About which founder of TCS , the book is about ?
Ans:J R D Tata
11.Identify this person. He is the co-founder of Napster

Ans:Sean Parker
12.We all know about Apple. What was Mango with respect to the world of mobiles?
Ans:Microsoft Windows Phone OS [Codename of the OS]
13.What is the missing name ?

Ans:Educomp
14.This is a very famous online store. By what name was it previously known?

Ans: EA Store


15.Identify this DIY Virtual Reality set-up

Ans:Google Cardboard

*Share the missing questions of TCS IT Wiz Lucknow Prelims in the comments if possible*

Posts are welcome from our beloved viewers also. If you ever wish others should also learn the questions that you made just drop me your set of questions to iquiz@itquiz.in. We love to publish your content 

Also see

Kozhikode District IT Quiz Questions and answers

Open Source IT Quiz made by Vishnu MC

IT Quiz on Future Technologies by Shyju Sir

Latest Information Technology Quiz Questions and answers made by Nandu Lal

 

- Advertisement -
Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.

Latest Quiz

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...
- Advertisement -

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...

Related news

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...
- Advertisement -

7 COMMENTS

  1. एक अवसर ….प्रधानमंत्री श्री नरेंद्र मोदी जी के DIGITAL INDIA से प्रेरित ….. नए उध्यमीयौ और तकनीक विशेषज्ञ लोगों के लिए जो एक नयी बिज़नेस इंडस्ट्री में लाभ कमाना चाहते हैं। आज ही हमारे साथ जुड़े।
    अब फ्रैंचाइज़ी और डीलरशिप सभी शहरों के लिए खुली है।

    Product specifications :-

    1. अगर कोई आपकी गाडी चुराने की कोशिश करता है तो ये आपको sms और call के द्वारा अलर्ट देती है।

    2. आप डिवाइस को 2 मोबाइल फोन (any model) से SMS के द्वारा चला सकते हैं।

    3. किसी भी प्रकार की emergency में आप गाडी को मोबाइल से बंद कर सकते हैं।

    4. see the video on facebook page or youtube

    5. यह सभी तरह की 2 wheelers and four wheelers में आसानी से लग सकती है।

    6. आप अपनी गाडी को GPS के द्वारा खोज सकते हैं।

    7. आप अपनी गाडी को पूरे भारतवर्ष में कहीं से भी lock/unlock कर सकते हैं।

    feel free to contact
    ph – +919756484883
    whatsapp & hike no.- +918171947777

    For any other details you can contact us at working hours.

    Singh Safety Devices

    http://www.singhsafetydevices.in
    http://www.facebook.com/singhsafetydevices

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here