test

TCS IT Wiz 2014 Hyderabad Prelims

Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.
- Advertisement -
Hi Friends here we are presenting the TCS IT Wiz 2014 Hyderabad Prelims Questions.We have our sincere thanks and wishes to Lucky Kaul  (2nd Runner up of TCS IT Wiz 2014 Hyderabad) who provided us the questions.

- Advertisement -

Cutoff: 16

1.Who was the first chairman of TCS ?
Ans: J R D Tata
2.What is Universe of Blogs better known as ?
Ans:Blogosphere
3.Identify this logo

 Ans:Moodle
4.Expand Saas
Ans:Software as a Service
5.Who is regarded as the father of ‘Pentium Chip’ ?
Ans:Vinod Dham
6.Identify this person

Ans:Salman Khan(Khan Academy)
7.Which company’s headquarters is located at ‘1 Hacker Way’ ?
Ans:Facebook
8.What was Microsoft’s first ever product had helped them get a lot of money?
Ans:MS DOS
9.Which social networking site was founded by Dennis Crowley and Naveen Selvadurai ?
Ans: Foursquare
10..Which e-commerce website was launched through a provision in the 1999 Railway  Budget ?
Ans:IRCTC
11.US Dept of defense created a programming language after which pioneering lady in the same field in 1994. Who is she ?
Ans:Ada Lovelace 
12.Which British pioneer in the world of computing was ranked way ahead of Tim-Berners Lee who was at 99.[Hint:has an award and test named after him]
Ans:Alan Turing
13.Named ‘Dragon’ this spacecraft became the first ever commercial spacecraft to venture into the International Space Station .Which company would you associate ‘Dragon’ with? [hint:its a word and a letter]
Ans:SpaceX
14. Eugene,Natalya,Sachin Tendulkar & Jackie Chan . What is the connection ?
Ans:Kaspersky
15.Which is the most downloaded app on Google Play [Hint:Made by Google]
Ans:Gmail
16.Identify the person

Ans:Andy Grove
17.Identify the game [hint:the ‘Super’ game]

Ans:SuperMario 3D
18.Identify

Ans:World Wide Web Consortium
19.Who is being referred here?

Ans:Marissa Mayer
20.Who owns this entity now ?

Ans:Twitter

N.B : A special mention to Siddharth B Rao & Upamanyu Datta (Winners of TCS IT Wiz 2014 Hyderabad Winners) and Pranav Mihir K & Arjun S. Kallapur ( Runners up of 2014 Hyderabad)

- Advertisement -
Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.

Latest Quiz

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...
- Advertisement -

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...

Related news

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...
- Advertisement -

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here