test

TCS IT Wiz 2014 Bangalore Prelims

Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.
- Advertisement -

1.Which famous tech giant’s first Indian acquisition was Little Eye Labs, a Bangalore based company ?
Ans:Facebook
2.Mike Muss named it after the sound made by sonar’s which were used in naval warfare techniques ?
Ans:Ping
3.It was first named Green but the name had to be changed because of copyright issues . The creator then named it after his favorite type of coffee. What ?
Ans:Java
4.Cheetah , Puma, Jaguar & Panther are all versions of what ?
Ans:Mac OS
5.What was launched by Apple as Local Integrated Software Architecture which was said to be named after Steve Job’s daughter ?
Ans:LISA
6.Mime360 , WeRead , Chakpak.com & Letsbuy are all acquisitions of ?
Ans:Flipkart
7.The company is headquartered at 1 Infinite Loop , Cupertino , California . Which company ?
Ans:Apple
8.It was a multiplayer shooting game with the characters being Bill ‘Mad Dog’ Rizer and Lance ‘Scorpion’ Bean .  Which game ?
Ans:Contra
9.Eric Ly and Allen Blue were the co-founders of which company which have another 3 famous co-founders ? [hint:Networking Giant]
Ans:Linkedin
10.Who was the American activist who created RSS at his age of 14 ?
Ans:Aaron Swartz
11.The Atlas, created by University of Manchester was the world’s first what ?
Ans:Supercomputer
12.Jyoti Basu, then the CM of West Bengal , called the Minister of Telecom, Sukh Ram, who was in Sanchar Bhavan ,Delhi at the time. This was the first instance of what in India ?
Ans:First cellphone call
13.Jawbone , Pebble, Neo and Fitbit are all types of what technology ?
Ans:Wearables
14.This 244 year old publications has decided to stop publishing and go completely online . Which one ? [hint:A quizzer’s favorite reference guide]
Ans:Encyclopedia Brittanica
15.What in this world was created in a research lab by Xialong Zhang ? [hint:Ma Huateng]
Ans:Wechat
16.This book is about which company ?

- Advertisement -

Ans:Google
17.Identify the game

Ans:World of Warcraft
18.Identify the person [hint:A famous designer]

Ans:Jonathan Ive
19.Founder of which company ?

Ans:Pinterest (Ben Silberman)
20.This is the old logo of what ?

Ans:Firefox

Credits : Dork’s Corner

- Advertisement -
Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.

Latest Quiz

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...
- Advertisement -

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...

Related news

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...
- Advertisement -

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here