TCS IT Wiz 2014 Ahmedabad Prelims

Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.
- Advertisement -
Hi Friends here we are presenting the TCS IT Wiz 2014 Ahmedabad Prelims Questions.We have our sincere thanks and wishes to Yash Sodha (participant of TCS IT Wiz 2014 Ahmedabad) who provided us the questions.

- Advertisement -

Cutoff : 15

1.Silvertouch technologies created something for the Gujarat government for  a Gujarat government initiative. What is it ?
Ans:Vibrant Gujarat
2.Ripple , Primecoin , Ethereum , dogecoin  are examples of ?
Ans:Cryptocurrency/Virtual Currency
3.Which company was started as Multitech corporation ?
Ans:Acer
4.It is a Linux open source operating system , it was released in October 2013. [hint: It starts with ‘T’]
Ans:Tizen
5.The iconic adoption of this keyboard combination has come from David
Bradley, a designer of the Original IBM PC.It was chosen since it was
nearly impossible to press this with one hand.What is the combination
Ans:Ctrl+Alt+Delete
6.It is the India’s first virtual world , created by Godrej .What is it ? (Options : Khoj.com , Gojiyo.com , quickr.com)
Ans:Gojiyo.com
7.367 Addison Avenue, Palo Alto. Which company was started here ?
Ans:HP
8.Its
IPO was $2718281##. The amount was so huge that they had to use ‘e’ for
that. It is known for its geekiness. Identify the company.
Ans:Google
9.It was started by Reggie Brown and Evan Spiegel as a project for one of Spiegel’s classes at Stanford University, where Spiegel was a product design major. It was started under the name ‘Picaboo’ . What is it ?
Ans:Snapchat
10.TCS helped a temple overcome the problem of huge crowds. For which South-Indian temple did they do so ?
Ans:Thirumala / Thirupathy temple
11.Toru Iwatani created this at Namco . What is it ?
Ans:Pacman
12.Six employees from Delhi Cloth Mills left the company and created a compnay . Which is the company they created ?
Ans:HCL
13.Julie Uhrman founded the project in 2012.If was formerly known asn BOXER8 . What is it ?
Ans:Ouya
14.Its name comes from its Stock logo. Often called by media as Mr. Softee.Which company ?
Ans:Microsoft
15.It is a commercial smartphone-based music identification service.It is also the name of a Marvel Superhero . What is it ?
Ans:Shazam
16.About which company this book is written ?

Ans:Amazon
17.Where would you find this ?

Ans:Templerun
18.Identify her , she is the CEO of Xerox

Ans:Usrula Burns
19. It is a free language learning service .(some more info were given)

Ans:Duolingo
20.Which Indian media company released ‘Alive’ app ?

Ans: Times of India

- Advertisement -
Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.

Latest Quiz

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...
- Advertisement -

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...

Related news

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...
- Advertisement -

9 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here