TCS Rural IT Quiz Nagpur 2014 Prelims

Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.
- Advertisement -
Hi Friends here we are presenting the TCS Rural IT Quiz Nagpur 2014 Prelims Questions.We have our sincere thanks and wishes to Dakshak Nagrale , winner of TCS Rural IT Quiz Nagpur 2014  for providing us the questions.

- Advertisement -

1.Kindle : Amazon :: Pi 😕
Ans:Infibeam
2.WeRead, Mime360, Champak.com, etc. are acquisitions by whom?
Ans:Flipkart
3.Identify this game

Ans:Bomb Gaza
4.Identify her and the company associated

Ans:Ursula Burns ,Xerox
5.Garret camp is associated to what ?
Ans:Uber ( Well , he is associated to Stumbleupon too)
6.Identify this mascot [hint:Little Rice]

Ans:Xiaomi
7.Windows+Lumia . What ?
Ans:Nokia
8.It was going to be named as “Lotatron”,”semi conductor diode:, “crystal diode”, but it was named something else by John Pierce. What are we talking about?
Ans:Transistor
9.Expand ENIAC
Ans:Electronic Numerical Integrator And Computer
10.Which D2H provider broadcasts it’s signals using MPEG-2 and MPEG-4 digital compression technology, transmitting using INSAT 4A satellite at 83 degree east?
Ans:TataSky
11.Which Microsoft executive resigned recently ?
Ans:Steve Ballmer
12.Yahoo has partnered with which company to help Yahoo mail users to attach files easily and quickly?
Ans:Dropbox
13.Identify the advertiser

Ans:OLX
14.Which version of Android is this ?

Ans:Android Kitkat (4.4)
15.He is a technology innovator and entrepreneur, credited with creating the first camera phone solution sharing pictures instantly on public networks.Who is he ?
Ans:Philippe Kahn
16.Which programming language was called Project Green?
Ans:Java
17.Which internet giant now owns Oculus Rift ?
Ans:Facebook
18.Creator of this famous OS wanted to name it as “Freax”. What OS are we talking about?
Ans:Linux
19.“Connect with your friend” .On which site’s homepage  you find this?
Ans:Twitter
20.Identify this logo

Ans:Snapchat

- Advertisement -
Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.

Latest Quiz

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...
- Advertisement -

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...

Related news

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...
- Advertisement -

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here