TCS IT Wiz 2014 Kolkata Prelims

Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.
- Advertisement -
Hi Friends here we are presenting the TCS IT Wiz 2014 Kolkata Prelims Questions.We have our sincere thanks and wishes to Kautuk Raj who stood 7th in the TCS IT Wiz 2014 Kolkata for providing us the questions.

- Advertisement -

Cutoff : 14

1.Which Indian music company owned by the RPG group was formerly known as the “Gramophone Company of India” ?
Ans:Saregama
2.Expand MAC as in MAC address. 
Ans:Media Access Control
3.What was developed after Internet financial services company X.com acquired Confinity in 2000 ?
Ans:Paypal
4.Which programming language was developed by Yukihiro Matsumoto? [Hint : let the girl answer]
Ans:Ruby
5.Douglas Englebart called the _______ as “The Bug” but this term was not widely adopted. [Hint : You see it on your computer screens]
Ans:Cursor
6.News.com redirects to which news site?
(Options : CNN CNET BBC) 
Ans:CNET
7.Which
font’s name means a weapon used by Romans which is a type of catapult
that was used as a siege engine in the Middle Ages. [Hint : Starts with ‘T’]
Ans:Trebuchet
8.In CYMK group of colours, if C stands for Cyan, M for Magenta and Y for Yellow, then what does K stands for? 
Ans:Black
9.Koobface virus disabled plugins to run flash videos on which website? [Hint : Look at the name carefully]
Ans:Facebook
10.Social Soccer is an app by which compnay? 
Ans:TCS
11.It is a book on which Microsoft CEO ?

Ans:Steve Ballmer
12.The ____________ are eight men who left Shockley Semiconductor Laboratory in 1957. FITB. 
Ans:Traitorous eight 
13.Movies
like The Karate Kid, The Da Vinci Code, The Pursuit of Happyness and
more were made by Columbia Pictures. Which company owns it? [Hint : beverage company]
Ans:Coca cola [
[The answer was wrong .Sony Picture Entertainment bought it from Coca-Cola in September 28,1989]
14.Which company is named after a Buddhist deity? [Hint : Very famous in India] 
Ans:Canon
15.He has friends named Ben, Ginger, Angela and all. Who is he? [HInt : He talk too much]
Ans:Talking Tom Cat
16.What has been blanked out in this image ?

Ans:Dell
17.Identify this game

 Ans:Uncharted
18.Identify the person[Hint : He is the founder of a famous OS]

Ans:Linus Torvalds
19.These are service support centres in the showrooms of which company? 

 
 Ans:Apple
20.Identify this service

Ans:Chaton 

- Advertisement -
Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.

Latest Quiz

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...
- Advertisement -

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...

Related news

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...
- Advertisement -

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here