test

IT Quiz

Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.
- Advertisement -
- Advertisement -

Latest IT Quiz Questions and answers

1.Which company’s logo was recently changed from ‘ill’ to ‘://’ ?

Ans:Mozilla

2.The X (also called Grande Valse) is a phrase from a composition for solo guitar, Gran Vals, by the Spanish classical guitarist and composer Francisco Tárrega, written in 1902. It has been the icon of Finnish corporation since the 1990s.What is X ?

Ans:The Nokia Tune

3.What does 3GP stands for as in a video format ?

Ans:Third Generation Partnership Project

4.What is the colloquial term used for the keynote speeches by Steve Jobs, generally given at Apple events ?

Ans:Stevenote

5.*During a 1968 presentation by Douglas Engelbart marking the public debut of a mouse,Engelbart used a control console designed by Jack Kelley of Herman Miller that included a keyboard and an inset portion used as a support area for the mouse.According to Kelley and also stated by Alex Pang,Kelley designed the first ________ a year later, in 1969

*The three most important benefits of the introduction of the _________ were higher speed, more precision, and comfort for the user

*Modern ___________ are typically made of lesser density rubber composites (open cell styrene, butadiene rubber or open cell SBR) with fabric bonded to the upper surface

What is it that we are talking about ?

Ans:Mousepad

6.This is the old logo of which company ?

Ans:Xerox

IT Quiz

7.First of its kind of what is this given text which was sent by someone on On May 3, 1978

DIGITAL WILL BE GIVING A PRODUCT PRESENTATION OF THE NEWEST MEMBERS OF THE
DECSYSTEM-20 FAMILY; THE DECSYSTEM-2020, 2020T, 2060, AND 2060T. THE
DECSYSTEM-20 FAMILY OF COMPUTERS HAS EVOLVED FROM THE TENEX OPERATING SYSTEM
AND THE DECSYSTEM-10 <PDP-10> COMPUTER ARCHITECTURE. BOTH THE DECSYSTEM-2060T
AND 2020T OFFER FULL ARPANET SUPPORT UNDER THE TOPS-20 OPERATING SYSTEM.
THE DECSYSTEM-2060 IS AN UPWARD EXTENSION OF THE CURRENT DECSYSTEM 2040
AND 2050 FAMILY. THE DECSYSTEM-2020 IS A NEW LOW END MEMBER OF THE
DECSYSTEM-20 FAMILY AND FULLY SOFTWARE COMPATIBLE WITH ALL OF THE OTHER
DECSYSTEM-20 MODELS.
WE INVITE YOU TO COME SEE THE 2020 AND HEAR ABOUT THE DECSYSTEM-20 FAMILY
AT THE TWO PRODUCT PRESENTATIONS WE WILL BE GIVING IN CALIFORNIA THIS
MONTH. THE LOCATIONS WILL BE:
TUESDAY, MAY 9, 1978 – 2 PM
HYATT HOUSE (NEAR THE L.A. AIRPORT)
LOS ANGELES, CA
THURSDAY, MAY 11, 1978 – 2 PM
DUNFEY’S ROYAL COACH
SAN MATEO, CA
(4 MILES SOUTH OF S.F. AIRPORT AT BAYSHORE, RT 101 AND RT 92)
A 2020 WILL BE THERE FOR YOU TO VIEW. ALSO TERMINALS ON-LINE TO OTHER
DECSYSTEM-20 SYSTEMS THROUGH THE ARPANET. IF YOU ARE UNABLE TO ATTEND,
PLEASE FEEL FREE TO CONTACT THE NEAREST DEC OFFICE
FOR MORE INFORMATION ABOUT THE EXCITING DECSYSTEM-20 FAMILY.

 

Ans:The first Spam message

8.Identify this person who was an engineer and engineering manager for Zenith Electronics and most widely known for inventing the first wireless remote control for television.

Ans:Eugene Polley

9.This was a social networking site introduced by a famous company exclusively in India on 2008.After one year, they shut down this site.It was from whom ?

Ans:Yahoo

10.If WYSIWYG is What You See Is What You Get .. Then What is WYCIWYG ?

Ans:What You Cache Is What You Get

11. X  is a metasearch engine created by Brian Pinkerton  that blends the top search results from Google Search and Yahoo! Search.It was the first Web search engine to provide full text search. It was bought by America Online on June 1, 1995 and sold to Excite on April 1, 1997,it was acquired by InfoSpace in 2001 after Excite went bankrupt.What is X ?

Ans:Webcrawler

12.If Firefox uses the term ‘Cache’, what does Firefox use?

Ans: Temporary Internet Files

13.Jonathan Klien co-founded this to bring the fragmented stock photography business into digital age.What ?

Ans:Getty Images

14. The company X began in the wake of World War II.The company had $530 in capital and a total of eight employees.The company was called Tokyo Tsushin Kogyo.The company built Japan’s first tape recorder, called the Type-G,in 1958 the company changed its name to X. What is X ?

Ans:Sony

 

Check the latest IT Quiz Questions and answers 2017.

- Advertisement -
Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.

Latest Quiz

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...
- Advertisement -

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...

Related news

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...
- Advertisement -

20 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here