test

IT Quiz 141

Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.
- Advertisement -
1.Identify the person

- Advertisement -

Ans:Vivek Gundotra
2.X  is a cloud computing systems management firm based in Boston, Massachusetts. X was created in 2012, when founders Dan Belcher and Izzy Azeri—former coworkers from VMware—created the concept based on a survey of companies using AWS and Rackspace.In May 2014, it was acquired by Google.What is X ?
Ans:Stackdriver
3.ProtoGeo Oy , a Finnish software company that’s most well-known for making fitness tracker app Moves , was acquired by which company in April 24, 2014 ?
Ans:Facebook
4.Identify the logo

Ans:Xiaomi
5.X is a proprietary cross-platform instant messaging voice-over-Internet 
Protocol  application for smartphones. On February 13, 2014, Rakuten announced they have acquired X for $900 million. What’s X ?
Ans:Viber
6.Expand PDMI
Ans:Portable Digital Media Interface
7.In 2004 ,CEO of Sony Computer Entertainment Jose Villeta called the device the “Walkman of the 21st Century” in a reference to its multimedia capabilities.What is it ?
Ans:Playstation Portable
8.Identify the person

 Ans:Ralph Baer
9.Deep Kalra founded which successful Indian travel company?
Ans:Makemytrip.com
10.X is a South African, a dropout in physics and applied science (Ph.D) at Stanford. X later considered three areas he wanted to get into that were important problems that would most affect the future of humanity, “One was the Internet, one was clean energy, and one was space.” Identify X ?
Ans:Elon Musk

- Advertisement -
Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.

Latest Quiz

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...
- Advertisement -

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...

Related news

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here