test

IT Quiz 140

Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.
- Advertisement -
1.X is a famous person known for creating a computer language.He was appointed as the CEO of Y on March 24, 2014. He stepped down as the CEO of Y recently because of heavy criticism for his views on same sex marriage. What are X and Y ?
Ans: X-Brendan Eich , Y-Mozilla
2.Identify the service which was recently acquired by Google

- Advertisement -

Ans:Songza
3.What does OTFT stands for ?
Ans:Organic Thin Film Transistor
4.X is a query and response protocol that is widely used for querying databases that store the registered users or assignees of an Internet resource, such as a domain name, an IP address block, or an autonomous system, but is also used for a wider range of other information. What is X ?
Ans:WHOIS
5.Identify the person

Ans:Jeff Taylor (Founder of Monster.com)
6.In October 2011, Microsoft stated that they were working on new back-end search infrastructure with the goal of delivering faster and slightly more relevant search results for users. Known as “X”, the new index-serving technology has been incorporated into Bing globally since August 2011. What is X ?
Ans:Tiger
7.Whose autobiography is this ?

Ans:Akio Morita
8.The codenames of X are named for winds. For example, the release, codenamed “Fremantle”, is a reference to the Fremantle Doctor, the Western Australian vernacular term for the cooling afternoon sea breeze which occurs during summer months in south west coastal areas of Western Australia.What is X ?
Ans:Maemo
9.The essay ” Why the future doesn’t need us ” made a history in US. The author was the co founder of Stanford university network .Who is he ?
Ans:Bill Joy
10.This is an online chat site which lets users chat without registering. It uses handles “you” and “stranger” for this purpose. It was created by Leif K-Brooks when he was 18. It’s name is an alteration of a Greek letter. Which site?
Ans:Omegle

- Advertisement -
Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.

Latest Quiz

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...
- Advertisement -

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...

Related news

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here