test

IT Quiz 138

Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.
- Advertisement -
1.Identify the person on the cover

- Advertisement -

Ans:Tim Berners Lee
2.Which computer language project was initiated by Mike Sheridan,Patrick Naughton and another person in June 1991 which then developed in Sun Microsystems ?
Ans: Java
3.XNS is a protocol suite developed by Xerox.It provided general purpose network communications, internetwork routing and packet delivery, including higher level functions such as a reliable stream, and remote procedure calls. XNS predated and influenced the development of the Open Systems Interconnection (OSI) networking model.What does XNS stands for ?
Ans:Xerox Network Systems
4.This is the layout of which type of keyboard ?

Ans:ISO Keyboard
5.A small project, HASTE,developed in 2002, in an attempt to create a small fast virtual machine, soon evolved into the X programming language.Its design and implementation was led by Giancarlo Niccolai . What is X ?
Ans:Falcon
6.Identify the person

Ans:Garret Gruener (Founder of Ask.com)
7.This error occurs due to a software bug . On which level this error is found ?

Ans:256th level
8.Expand HEVC
Ans: High Efficiency Video Coding
9.The first commercially available X camera for cinematographic purposes was the Dalsa Origin, released in 2003.[6] YouTube began supporting X for video uploads in 2010.  In the movie projection industry, Digital Cinema Initiatives (DCI) is the dominant X standard.What is X ?
Ans:4K
10.Identify the logo

Ans:Quora

- Advertisement -
Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.

Latest Quiz

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...
- Advertisement -

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...

Related news

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here