test

IT Quiz 135

Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.
- Advertisement -
1.X is a social bookmarking web service for storing, sharing, and discovering web bookmarks. The site was founded by Joshua Schachter in 2003 and acquired by Yahoo in 2005.What is X ?
Ans:Delicious
2.Identify the person

- Advertisement -

 Ans:William Shockley
3.The X name is derived from the partitive plural form of a word which means ‘snow’ in the Finnish language.What is it ?
Ans:Lumia
4.X was an operating system developed and marketed by Seattle Computer Products (SCP) for its Intel 8086-based computer kit. Initially known as QDOS (Quick and Dirty Operating System) the name was changed to X once SCP started licensing the operating system in 1980.What is X ?
Ans:86-DOS
5.Identify the logo

Ans:Mozilla Fennec
6.Which  company was founded in March 2006 by Internet entrepreneurs Fabrice Grinda and Alec Oxenford ?
Ans:OLX
7. It was founded in 1995 by Kevin O’Connor and Dwight Merriman. It was formerly listed as “DCLK” on the NASDAQ, and was purchased by private equity firms Hellman & Friedman and JMI Equity in July 2005. In March 2008, Google acquired It for US$3.1 billion. Unlike many other dot-com companies, it survived the bursting of the dot-com bubble. Today, it focuses on uploading ads and reporting their performance.What is it ?
Ans:Doubleclick
8.Identify this person

Ans:Pranay Chulet(Founder of Quikr)

- Advertisement -
Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.

Latest Quiz

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...
- Advertisement -

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...

Related news

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here