asd

Computer Games Quiz

- Advertisement -
- Advertisement -

Try this Computer Games Quiz to check how updated you are about the world of the Computer Games. Go on and happy quizzing!! 🙂

 

1. Temple Run is a video game franchise of 3D endless running video game developed and published by Imangi Studios. The player controls an explorer who has obtained an ancient relic and is running from evil demon monkeys who are chasing him. While running, the explorer collects coins that can be used to buy boosters later in the game. What is the shape of these coins?

Answer – Diamond

 

2. The most famous plumber guy, Mario is controlled by the player by tapping as he constantly runs forward. Luigi is one of the characters in this popular game series. How is Luigi related to the protagonist, Mario?

Answer – Luigi is Mario’s Brother

 

3. This series of life simulation video games was developed by Maxis and published by Electronic Arts and is one of the best-selling video game series of all time. Name its latest release.

Answer – The Sims 4 – Tiny Living Stuff (January 21, 2020)

 

4. He is not only credited with creating the Mario franchise but also “the Legend of Zelda”, “Star Fox” and others. Born in 1952, he now serves as a representative director for Nintendo. Who is he?

Answer – Shigeru Miyamoto

5. Due to their belief that the game incites violence, the government of this country had banned the sale of original “Grand Theft Auto”. Name this country.

Answer – Brazil

 

6. A glitch in a code of Pac-Man makes it impossible for users to pass one of the levels in the game, making it the highest level a player can reach. What is the level number?

Answer – 256

 

7. Pickaxe, a commonly-used instrument for mining, is the basic tool in which game?

Answer – Minecraft

 

8. The world-famous action-adventure video game series, Grand Theft Auto, takes inspiration from real-life megacities for the cities in the game. Vice City and San Andreas were respectively inspired by Miami and California. Similarly, the original street design for Liberty City was based on which real-life metropolis?

Answer – New York City

 

9. When Sonic the Hedgehog was first in development, he was actually called ________.

Answer – Mr. Needlemouse

 

10. What color do the ghost enemies turn to once Pac-Man eats a Power Pellet?

Answer –Blue

Well done! You have reached the end of this Computer Games Quiz. I hope that you enjoyed it and learned something new. Don’t forget to comment, rate, and share it with your friends. Keep Learning, Keep Quizzing!!

Slack channels for programming and software development

- Advertisement -

Latest Quiz

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...
- Advertisement -

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...

Related news

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...
- Advertisement -

1 COMMENT

  1. Good job. Nice question.
    It will be amazing if there some more questions related to computer games .
    If possible pls upload more questions .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here