asd

Blockchain Technology Quiz

- Advertisement -
- Advertisement -

Try this quiz on Blockchain Technology to check how updated you are in the tech world. Go on and happy quizzing!! 🙂

1. Bitcoin was created by _____________.

Answer – Satoshi Nakamoto

 

2. How many Bitcoins are created each day?

Answer – 3600

 

3. Name the general ledger that tracks all the Bitcoins transactions?

Answer – The Block-Chain

 

4. Which country has banned its banks from servicing bitcoin companies?

Answer – China

 

5. What powers the Ethereum Virtual Machine?

Answer – Gas

 

6. Which famous Bitcoin exchange from Japan collapsed in 2014?

Answer – Mt. Gox

wazirx referral code

7. Name the unit in which Bitcoins can be divisible down to the eighth decimal point?

Answer – Satoshi

 

8. Ralph Merkle is popularly known for his which invention?

Answer – Merkle Trees

9. Ethereum uses Account Balance. Similarly, Bitcoin uses X. Identify the X.

Answer –  X = UTXO

 

10. Name the form of the encryption used for the protection of Bitcoins.

Answer – Sha256

 

11. Blockchain is the same as Bitcoin. True or false?

Answer –  False

 

12. What is the name of the first academic paper that described bitcoin commonly referred to as?

Answer – The Bitcoin Whitepaper

 

13. Name the types of records that are not present in the blockchain database.

Answer –  Time Records

 

14. Identify the hashing algorithm which is used in many blockchain technologies.

Answer –  SHA-256

 

15. When a record is on a blockchain, it can be accessed by ________.

Answer –  Multiple people simultaneously

 

16. What is the maximum number of bitcoins that can be created?

Answer –  21 million

 

17. The process of creating new bitcoins is popularly known as

Answer –  Mining

18. This site which was run by Ross Ulbricht was closed by the FBI for letting people buy drugs with Bitcoin. Name the site.

Answer –  Silk Road

 

19. When did the Bitcoin network start?

Answer –  January 2009

 

20. There are some blocks that are created, but not accepted by the blockchain network, such blocks are known as

Answer –  Orphan Blocks

 

Well done! You have reached the end of this Blockchain Technology Quiz. I hope that you enjoyed it and learned something new. Don’t forget to comment, rate, and share it with your friends. Keep Learning, Keep Quizzing!!

- Advertisement -

Latest Quiz

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...
- Advertisement -

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...

Related news

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...
- Advertisement -

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here