Tech Code Names Quiz

- Advertisement -
- Advertisement -

A codename is a name given to a product while it is in development and does not officially have a name. Try this Code Names Quiz to check how updated you are about the world of Computing. Go on and happy quizzing!! 🙂

1. FroYo (Frozen Yogurt) is the code of which version of Android?

Answer – Android 2.2

 

2. All Debian releases are codenamed after character names from the film Toy Story. Remember Sid, the emotionally unstable, toy-destroying kid next door? That’s the permanent name for Debian’s unstable development distribution. What is the codename of Debian 7.0?

Answer – Wheezy

 

3. What is common between Liquid Sky, Dark Matter, Space Monkey, and Red Pill?

Answer – All are codenames for Adobe Photoshop versions.

 

4. Evans (a well-known jazz musician) is the codename of _______.

Answer – WordPress 4.8

 

5. X was the name for Andriod 8.0 when it was in development. Later, the project name for the next version was Y. Identify X and Y.

Answer – X = Oreo and Y = Pie

 

6. Code names for which OS versions always follow the pattern “adjective + animal”?

Answer –Ubuntu

7. The codename of the first version Mozilla Firefox shared its name with the name of a magical bird, who was also Dumbledore’s Patronus in the Harry Potter Series. Identify this codename.

Answer – Phoenix

 

8. It was codenamed Capone because like the famous gangster, it meant to rule over Chicago (Windows 95). The other codename for this project was Mozart. Which project has been talked about here?

Answer – Apple System Software 7.5 (Mac OS 7.5)

 

9. Canonical wanted to keep using “hog” in the version names but soon abandoned that (after Hoary Hedgehog). If they hadn’t, _________ would have been code-named Grumpy Groundhog. Fill in the blank.

Answer – Breezy Badger

 

10. In 1994, Apple codenamed the PowerMac 7100 on his name. When the famous scientist discovered this, he sued Apple to change the name. Apple, in turn, renamed the computer “BHA,” which stood for “butt-head astronomer.” However, once again, he sued the company for libel but ultimately lost. What was his name?

Answer – Carl Sagan

Work from Home jobs

Well done! You have reached the end of this Code Names Quiz. I hope that you enjoyed it and learned something new. Don’t forget to comment, rate, and share it with your friends. Keep Learning, Keep Quizzing!!

- Advertisement -

Latest Quiz

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...
- Advertisement -

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...

Related news

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here