TCS IT Wiz 2012 Delhi Prelims

Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.
- Advertisement -
1.Luna, Royale, Zune, and Embedded were the official themes designed for which product by Microsoft?[Hint: For Which version of Windows were they designed?]
Ans:Windows XP
2.Which operating system was developed by Andy Rubin, Rich Miner, Nick Sears and Chris White in October 2003?
Ans:Android
3.Identify the blanked out part?[Options: Flash, Corel, Autodesk]

- Advertisement -

Ans:Autodesk
4.Everyone’s heard about DSLRS. Canon’s famous DSLR Range is called CanonEOS. What does EOS Stand for?
Ans:Electro Optical System
5.How do we better know Active Matrix Light Emitting Diodes. Something you’ll see in Televisions, Mobile Phones and other gadgets?
Ans:AMOLED
6.Identify him

Ans:Sean Fanning
7.It is Facebook’s Advertisement System which is personalized according to likes and interests of the people. So if you like Movies, Facebook will show you advertisements relevant to that. What is this called? [Options: Torchlight, Beacon, PageRank]
Ans:Beacon
8.Gorilla Glass the trademark for an alkali-aluminosilicate sheet glass is manufactured by which U.S. glass maker?
Ans:Corning
9.Which operating system calls itself the First Cloud OS [Hint: Formed by the merger of two companies. One of them being SUN Microsystems ]
Ans:Oracle Solaris
10.X is an online service that matches people seeking vacation rentals and other short-term accommodations with hosts who have an unused space to rent, generally private parties that are not professional hoteliers. The site was founded in August 2008by Nathan Blecharczyk, Brian Chesky and Joe Gebbia. What is X?
Ans:Air BnB
11.Identify the app

Ans:iTunes Movie Trailers
12.Which is the only commercial web browser Available for Nintendo’s Wii and 3DS?
Ans:Opera
13.Identify this logo.( Something you’d associate with the European Union)

Ans:Trusate
14.What are notebooks installed with Google’s Chrome OS called?
Ans:Chromebooks
15.Which Entertainment Company created this game?

 Ans:Disney
16.Which is the first and only phone maker to incorporate Beats By Dr.Dre Audio in its phones. They’ve also come up with customized headphones with Beats Audio?
Ans:HTC
17.Yogesh Patel & which other Indian together founded Jaxtr SMS?
Ans:Sabeer Bhatia
18.DevCamp Bangalore. Date : 9 Nov 2012 until 11 Nov 2012. Which Organization famous in the world of IT is organizing this in Bangalore?
Ans:Wikipedia
19.”We are _______. We are Legion. We do not forgive.” Which group will you associate this with?
Ans:Anonymus
20.Identify the singer

Ans:PSY

Source:Tech Tac Toe

- Advertisement -
Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.

Latest Quiz

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...
- Advertisement -

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...

Related news

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...
- Advertisement -

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here