TCS IT Wiz 2014 Lucknow Prelims

Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.
- Advertisement -
Hi Friends here we are presenting the TCS IT Wiz 2014 Lucknow Prelims Questions.We have our sincere thanks and wishes to Sanchit Bansal ,  winner of  TCS IT Wiz 2014 Lucknow for providing us the questions.

- Advertisement -

1.This
is a global set of conferences owned by the private non-profit Sapling
Foundation, under the slogan: “Ideas Worth Spreading” ?
Ans:TED
2.Identify this logo

Ans:Saavn
3.Identify this game

Ans:Plants vs Zombies
4.Who wrote this book ?

Ans:Ankit Fadia
5.We have heard about T9 predictive text technology . What does T9 stands for ?
Ans:Text on 9 keys
6.What is twitter’s 6 second service ?
Ans:Vine
7.Which company’s logo had a William Wordsworth’s poem in it ?
Ans:Apple
8.He
was the face of time man of year in 1997 , he believes in India and believes its the reason the Intel employees are mostly Indian .Who ?
Ans:Andy Grove
9.Which innovative company was acquired by Ibibo ?
Ans:Redbus.in
10.Who sponsers Singapore marathon ?
Ans:TCS
11.What function of phone is ” Telephonobia ” regarding ?
Ans:Fear of making or receiving phone calls
12.We steal secrets : the story of ______ by Alex Gibney is about which press organization ?
Ans:Wikileaks
13.Which is the greatest Fruit slicing game ?
Ans:Fruit Ninja
14.The year 2013 was the year of ______ ” . _____ is the portmanteau of phone and tablet .
Ans:Phablet
15.Expand JPEG
Ans:Joint Phographic Experts Group
16.How do we better know Service Games ?
Ans:Sega
17.This web based firm from Lucknow is making exciting sites . Its name is from a person who loves or is enthusiastic about advanced technology.Which company ?
Ans:Technophile
18.This is a service from ?

Ans:Instagram
19.What did they found ?

Ans:Snapdeal
20.Whhat is the smallest element on a monitor called ?
Ans:Pixel

- Advertisement -
Britto Sabu
Quizzer | TCS IT Wiz Runner up Kochi | Data Scientist and ML Enthusiast | Mathematics and Tech.

Latest Quiz

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...
- Advertisement -

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...

Related news

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...
- Advertisement -

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here