test

IT Quiz 2022 | Tech Fundas and Long Quiz Questions

Amal Augustinehttp://www.ITQuiz.in
Blogger | Developer  | Quizzer. I'm Amal Augustine, a student of St Stephen's College Delhi. Apart from my interest in Quizzing, I'm interested in Software Development and I work on Flutter, Dart, C#,JAVA,.NET, Android, SEO, Digital Marketing, etc..
- Advertisement -
- Advertisement -

Check the fresh set of 20 Tech quiz questions and answers from 2022 and if you are preparing for any school or college quizzes, these might help you. Please leave your feedback in the comments below, it matters a lot.

Q1. Name the person who said this. ” I am now everlastingly grateful to Intel for freeing me from this terrible association with the worst software on the planet.” He died recently in a Spanish prison

Answer: John Mcaffee

Q2. Which the major US co-owns the online game streaming service, Luna?

luna-owned-amazon

Answer: Amazon

Q3. Tata Digital has acquired the startup Curefit. Along with Curefit, which entrepreneur comes in as President of Tata Digital?

Answer: Mukesh Bansal

Q4. Which Chinese businessman will step down as the President of Hupan University, an elite business school started by him in his hometown Hangzhou?

hupan-university

Answer: Jack Ma

Q5. Expand MMORPG?

Answer: Massively multiplayer online role-playing game (MMORPG)

Q6. MGM studios were acquired by?

Answer: Amazon

Q7. The Founder and Chairman of Milagrow Robots and one of the most successful professionals in the Indian consumer electronics industry passed away due to COVID. Name him.

rajeev-karwal

Answer: Rajeev Karwal

Q8.In the context of e-commerce/marketing, what does SoLoMo stand for?

Answer: Social Local Mobile

solomo fullform

Q9. Which country has rolled out the first Central Bank Digital Currency called the Sand Dollar?

Answer: Bahamas

Latest IT Quiz questions and answers 2022

Q10. Identify this world’s youngest crypto-billionaire

vitalik-buterin

Answer: Vitalik Buterin, Founder of Ethereum

Q11. Identify this tech innovator and co-founder of Adobe who passed away recently

Charles-Geschke-Adobe-Systems-1024x440

Answer: Charles Geschke ( Geschke and Warnock were responsible for transformative software inventions, including PDF, Acrobat, Illustrator, Premiere Pro and Photoshop)

Q12. _______has acquired Nuance for $19.7 Bn . FITB

microsoft

Answer: Microsoft

Q13. A transaction fee in a cryptocurrency transaction. A fee is charged for the energy cost for computing and placing the transaction data in distributed ledgers. How do we know this fee?

Answer: Gas Fee

Q14. Which IT veteran has committed Rs 200 cr towards SKAN Trust that will focus on ageing and neurological research?

skan-ashok-soota

Answer: Ashok Soota

Q15. Boston Dynamics has developed a robot that can move the boxes in the warehouses. What is it called?

boston-dynamics-robot-strech

Answer: Stretch

Q16.Which Chinese digital major owns the Chinese movie streaming service iQiyi?

Answer: Baidu

Q17. Microsoft’s deal to acquire Zenimax for US 7.5 Bn $ has been approved by the EU. In which business is Zenimax in?

Answer: Electronic Games

Q18. Lou Ottens a Dutch inventor passed away recently. As head of product development in which company did he invent compact music cassettes and compact discs?

Answer: Philips

Thank you for checking out the latest IT Quiz questions and answers and hope you learnt something new today, please leave your feedback in the comments below.

- Advertisement -
Amal Augustinehttp://www.ITQuiz.in
Blogger | Developer  | Quizzer. I'm Amal Augustine, a student of St Stephen's College Delhi. Apart from my interest in Quizzing, I'm interested in Software Development and I work on Flutter, Dart, C#,JAVA,.NET, Android, SEO, Digital Marketing, etc..

Latest Quiz

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...
- Advertisement -

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...

Related news

Rural IT Quiz National Final

First Round (Byte Clouds) Q1. This is a pictorial representation of a facial expression using Character.Answer : EMOTICONQ2. This Public Blockchain Platform has Ada as its...

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy.Answer : Sal Khan Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................?Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?Answer : ISS TransitQ2. Known as Fox Sedge tree...
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here